Pulled pork

Wat is nu eigenlijk Pulled Pork Pulled pork is zeer langzaam gegaard varkensvlees. Nadat het vlees gemarineerd is (daar zijn diverse methodes voor) en de marinade ingetrokken is (meestal een dag later) wordt het vlees nadat het gegaard en afgekoeld is, gemakkelijk uit elkaar getrokken (pulled) vandaar de benaming. Het vlees heeft nog het meeste weg van draadjesvlees, alleen dan van varken en met een rijke, zoetige smaak.

Er worden bij ons geen rare marinades gebruikt zoals appel of whisky, maar het gehele varken wordt gepekeld met nitrietzout (voor de houdbaarheid en de kleur) en een hele dag weggelegd zodat het zout lekker intrekt. Wij hangen daarna het varken aan het spit en garen het langzaam (slow coocking). Na ongeveer 8 uur is het varken gaar en kunnen we het uit elkaar trekken en maken we het klein voor consumptie. We combineren dit apart broodbeleg met een verse koolsla en heerlijke barbecuesaus tussen een knapperig broodje en creeeren op deze manier een uniek en smakelijk street food concept.

Voor mensen die net dat beetje meer willen stellen we een salade pulled pork samen. Een overheerlijk bordje met knapperige groenten en pulled pork. Overgoten met een zoete barbecuesaus. Deze formules bieden wij aan voor al uw feestjes en bijeenkomsten. Vraag vrijblijvend inlichtingen.

Pulled pork - impressies

Pulled pork - Foto nr. 1 Pulled pork - Foto nr. 2